Homeopathie

 

Dokter Boode is naast Huisarts tevens arts voor Homeopathie. 

Bij Homeopathie denken veel mensen aan kruidengeneeskunde, bach-bloesem therapie, dieetadviezen, advies over voedingssupplementen en bijzondere manieren van diagnose stellen als kinesiologie en vega-test. Door nu meer dan dertig jaar ervaring met alternatieve geneeswijzen ben ik inderdaad goed op de hoogte van mogelijkheden en onmogelijkheden van deze geneeswijzen. Veel van deze geneeswijzen werken met dezelfde diagnoses als de reguliere geneeskunde en schrijven bijvoorbeeld een therapie voor bij hoge bloeddruk of artrose etc.    

Anders dan veel mensen denken werkt homeopathie niet op dezelfde manier als de reguliere therapie zoals de huisarts deze toepast. Dit is de belangrijkste reden waarom er voor Homeopathie een apart spreekuur is. Op het moment is dit spreekuur op dinsdagen.

Enige uitleg over het verschil.

De reguliere behandeling bestaat uit het stellen van een diagnose, en het voorschrijven van een bijpassende behandeling die wetenschappelijk gezien bij de meeste mensen het beste effect heeft.

Homeopathie is ontwikkeld voordat er medische diagnoses bestonden. Er waren nog geen ziektes, mensen waren gewoon ziek. De geneesmiddelen waren meestal kruiden of delfstoffen die werden voorgeschreven omdat ze volgens een oud geschrift of geleerde dokter goed waren.

De grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, ontwikkelde een controleerbare methode met regels voor het voorschrijven van geneeskrachtige kruiden en andere stoffen. Deze methode komt er simpel samengevat op neer dat ieder geneesmiddel past bij een bepaald patroon van klachten. Als alle symptomen die een patiënt heeft overeenkomen met de klachten die bij een bepaalde plant passen, mag je verwachten dat het betreffende kruid de patiënt helpt beter worden.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bij de homeopathie-praktijk kunt u contact opnemen met mijn assistentes:

tijdens kantooruren via het algemene telefoonnummer 045-5322072

Als de praktijk gesloten is de homeopathie praktijk bereikbaar via het antwoordapparaat op tel: 045- 572 87 18

Wij zijn aangesloten bij

avig logo
nhg logo
lhv logo

Log-in