Praktijk J.P. Boode

Over de huisartspraktijk. 

Een beetje geschiedenis 

Sinds 2014 is de huisartspraktijk van drs J.P.Boode verhuisd van de Lichtenbergerstraat naar het gezondheidscentrum De Nieuwe Dormig. 

De kleine praktijk in het oude praktijkpand van dokter Ypenburg aan de lichtenbergerstraat was erg gezellig, maar veel te klein. Het is in 2009 een goede plek om te starten geweest, maar een huisartspraktijk in deze tijd is niet meer alleen een huisarts samen met een assistente, er zijn veel meer medewerkers. Ondertussen is er een tweede en soms een derde huisarts, zijn er vier assistentes, twee praktijkondersteuners somatiek en een praktijkondersteuner ggz. Dringend behoefte aan meer ruimte dus. Daarnaast is er In het gezondheidscentrum samenwerking met onder andere de fysiotherapie, podotherapie, logopedie en thuiszorg. Onmisbaar in de huidige tijd.

De grote uitdaging van de afgelopen jaren was het goede van de oude huisartspraktijk, de menselijke maat, de vertrouwde gezichten die deskundige hulp bieden, mee te nemen naar de nieuwe tijd waarin de huisartspraktijk de, nog altijd vertrouwde en betrouwbare bron is van informatie en hulp bij alle mogelijke gezondheidsproblemen. 

We zijn met onze praktijk niet meer alleen de plek waar je behandeling van ziekte krijgt, we zijn steeds meer een plek waar je hulp vind je gezondheid zo goed mogelijk te krijgen. We zorgen ervoor dat alle medewerkers op dezelfde prettige en deskundige manier werken.  

Medewerkers

De praktijk van drs. Boode maakt gebruik van een of twee waarnemende artsen. Een belangrijke reden voor deze uitbreiding is dat er tijdens vakantie of andere afwezigheid van de ene arts altijd een bekend gezicht in de praktijk is. Daarnaast heeft u de keus uit een vrouwelijke en een mannelijke arts. 

Een andere belangrijke reden is dat drs. Boode hierdoor tijd in de week kan reserveren voor Homeopathie en GGZ, twee specialisaties van hem.

Drs. Jan Pieter Boode houdt regulier spreekuur op iedere werkdag. Afspraken voor homeopathie en GGZ worden in overleg met de assistentes ingepland. 

Het eerste contact met de praktijk gaat meestal via één van onze praktijk assistentes. Zij kunnen u helpen met direkt advies, eerste hulp bieden en er voor zorgen dat u zo snel mogelijk en zo goed mogelijk geholpen wordt door één van de hulpverleners in de praktijk (of enventueel daarbuiten)

Twee van onze praktijkassistentes zijn opgeleid tot praktijkondersteuner en controleren en begeleiden samen met de wijkverpleegkundige chronisch zieken en ouderen.

Voor mensen met psychosociale klachten en problemen hebben we een psycholoog in ons team. Officieel is zij "praktijkondersteuner GGZ", maar u mag ook vragen naar de praktijkpsycholoog.

Voldoende deskundigheid in huis om u goed te kunnen helpen.

Onze visie:

- Voor iedereen, samen problemen oplossen

We zijn een open en toegankelijke praktijk met aandacht voor ieder individu.
Samen met u zoeken we oplossingen voor uw (gezondheids-) problemen. Zoveel mogelijk proberen we die oplossingen dicht bij huis, binnen de praktijk of in de buurt te vinden. Als er hulp van buiten nodig is helpen we u daarbij met een goede verwijzing. 

- De best mogelijke zorg, met extra specialisatie

We zijn er trots op dat we zorg van hoge kwaliteit bieden. Door de gedegen kennis van psychologie en alternatieve geneeswijzen in onze praktijk kunnen we u ook op die gebieden optimaal adviseren en helpen.

- Nieuwe taken voor de huisarts

De gezondheidszorg is sterk aan het veranderen.
Huisartsen hebben het veel te druk met alle nieuwe taken die er de laatste jaren bij komen. We doen ons best dit niet ten koste te laten gaan van de aandacht voor u en voor uw gezondheid. Achter de schermen zijn we druk bezig de praktijk op een goede manier mee te laten veranderen.

 

Wij zijn aangesloten bij

nhg logo
Logo_HOZL.jpg
lhv logo
 
avig-logo.png

Log-in