Nieuwe Privacy wetgeving Featured

25 Mei 2018 is het zo ver: de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (wet AVG). In navolging van europese wetgeving moet vanaf 25 mei iedereen die persoonsgegevens verwerkt aan strenge eisen voldoen. Ook wij zullen aan de eisen voldoen.

Privacyreglement van onze praktijk

Uw persoonsgegevens en privacy in onze praktijk

Algemeen

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Praktijk

In onze praktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).

 

Lees het hele reglement 

2 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Wij zijn aangesloten bij

avig logo
nhg logo
lhv logo

Log-in