Over Corona Featured

Alles over Corona : het virus en de zorg 

 Laatste nieuws

Het lijkt er op dat ons geduld en de aanpak beloond gaan worden. De zorg heeft het tot nu toe gered en de eerste effecten van de vaccinaties beginnen zichtbaar te worden. De keus om de eerst beschikbare vaccins voor de ouderen te reserveren lijkt te resulteren in rust in de verzorgingshuizen. 

 Een nieuwe ziekte, een nieuwe aanpak 

 

 

 Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt. 

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen. 

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

 

 

Over de symptomen:

Door Sneuper - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88056773

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Wij zijn aangesloten bij

avig logo
nhg logo
lhv logo

Log-in